Terug

Volg Hart van Nederland

Lowlands wijzigt betaalsysteem, eindelijk eerlijke prijs voor je biertje en patatje?

Lowlands wijzigt betaalsysteem, eindelijk eerlijke prijs voor je biertje en patatje?

Entertainment

7 juli 2022, 15:29

Festival Lowlands wil ergens de komende jaren stoppen met het gebruik van festivalmuntjes. Dat heeft een woordvoerder bevestigd naar aanleiding van een bericht van BNR. Consumpties en drankjes kunnen dan alleen nog maar met de pinpas worden betaald.

De zegsman beklemtoont dat dit voornemen dus nog niet geldt voor de komende editie, die half augustus plaatsvindt. "Maar in 2023 of 2024 willen we wel die stap gaan maken", meldt hij. Het festival onderzoekt nog wat de mogelijke problemen zijn die alleen betalen met pin opleveren.

Eerlijke prijzen voor je patatje

Zo is het lastig om op het hele festivalterrein van 75 hectare alle bars op het elektronische betalingssysteem aan te sluiten. Maar volgens het festival behoort dit probleem inmiddels tot het verleden. Een belangrijke reden om over te gaan tot bancaire betaling, is dat het soms moeilijk is om bij elk product eerlijke prijzen te berekenen met hele en halve muntjes.

Lowlands-baas Eric van Eerdenburg stelt in het BNR-programma Eyeopeners dat het gebruik van muntjes snel maar ouderwets is. Ook legt hij uit: "Je kunt dan de prijsdifferentiatie verbeteren. Of je een patatje voor 2 of 4 muntjes krijgt, dat gaat niet meer. Om de differentiatie beter te maken, moeten we over naar een ander systeem."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.