Terug

Volg Hart van Nederland

Lege schappen door blokkades, winkels boos: 'Halen het voortaan uit het buitenland'

Lege schappen door blokkades, winkels boos: 'Halen het voortaan uit het buitenland'

nieuws

4 juli 2022, 11:51

De blokkades van distributiecentra verspreid over het land zorgen voor grote problemen bij supermarkten. Boeren willen hiermee laten zien hoe belangrijk zij zijn voor de dagelijkse voedselvoorziening, maar supermarkten zijn vooral boos en dreigen boeren te boycotten.

Lees hier het laatste nieuws over de boerenacties.

Op sociale media zijn al veel beelden te zien van schappen die minder gevuld zijn of zelfs helemaal leeg. Ook als onze verslaggevers zelf een kijkje nemen zien ze een somber beeld: geen verse groente of fruit en ook zuivelproducten zijn schaars.

Deze dagelijkse producten komen direct van Nederlandse boeren, maar vanwege de blokkades door de actievoerders is er vandaag niks meer geleverd. In Telegramgroepen van boeren wordt elkaar opgeroepen vooral nu ook veel boodschappen te doen: "Geen levering naar winkels dus is er straks niets meer te krijgen."

Boycot boeren

Bij de winkeliers zelf is er weinig begrip voor de acties. "Als ze zo doorgaan, dan zeggen wij op een gegeven moment ook: 'We hoeven het niet meer van jullie, we halen het wel uit het buitenland'", aldus het hoofd groente en fruit bij een supermarkt in Soest.

Het overkoepelende Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil dat boeren de blokkades bij distributiecentra van supermarkten per direct opheffen. Volgens de supermarktkoepel zijn de acties voor de deur onacceptabel, zo wordt in een verklaring gemeld. Het CBL vraag politie en justitie ook om stevig in te grijpen en blokkades op te heffen. Daarnaast wordt over vervolgstappen nagedacht, onder meer vanwege de miljoenenschade die de blokkades volgens het CBL opleveren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.