Terug

Volg Hart van Nederland

Klanten grijpen mis in 'lege' supermarkt: 'Acties moeten geen weken gaan duren'

Klanten grijpen mis in 'lege' supermarkt: 'Acties moeten geen weken gaan duren'

nieuws

5 juli 2022, 15:24

Klanten grijpen dinsdag regelmatig mis als ze in de supermarkt komen voor verse producten. Met name groeten, fruit, vlees en vis zijn schaars door de boerenblokkades bij distributiecentra door heel het land. De meningen onder de klanten zijn verdeeld.

Volg het laatste nieuws over de boerenprotesten in ons liveblog

"Ik ben zelf een boerendochter, ik ben helemaal voor de boeren", vertelt een klant van een supermarkt in Soest. "Maar waar ze mee bezig zijn: kappen ermee! Er moet gepraat worden, er moet geregeld worden. Als het nou iets op zou lossen, dan zou ik zeggen: jullie krijgen allemaal een stempel. Maar dit zorgt alleen maar voor meer ergernis en agressiviteit."

'Kan het niet wat minder?'

"Ik vind het heel triest als je in het boerenleven zit en je ermee moet stoppen", benadrukt ze. "Maar wij hadden vroeger vijftig koeien, dan was je een hele boer. Nu hebben ze er een paar honderd. Waar moet al die uitstoot naartoe? Kan het niet wat minder?", vraagt de vrouw zich af over de veeteelt.

De boerendochter vindt dat we "ook aan het milieu" moeten denken. "Van mij hoeft het niet meer, ik ben 85, maar ik heb er nog wel een heleboel achter me aankomen." Een klant van een supermarkt in Alkmaar staat lijnrecht tegenover die mening. "Ik geef de boeren helemaal gelijk. Als je hard werkt voor je geld word je gestraft. Waar gaan we naartoe in Nederland?"

Met leeg karretje naar huis

"Ik kom eigenlijk voor niks", zegt een man die net uit de winkel komt, met een vrijwel leeg karretje. "Ik heb alleen maar dingen meegenomen die ik eigenlijk niet nodig heb. Wat ik nodig had, was er niet." Toch heeft hij nog steeds sympathie. "Acties zijn goed. Maar het moet geen weken gaan duren. Sommige gezinnen zijn afhankelijk van verse boodschappen."

Een winkelende vrouw kwam te laat voor vlees en vis, en moest daarom genoegen nemen met een opwarmmaaltijd. Toch maakt ze zich geen zorgen over de komende dagen. "Ik denk dat ik nog wel iets heb liggen. En anders ga ik naar de markt, die is er ook nog. We verhongeren niet, hoor."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.