Terug

Volg Hart van Nederland

Roze kerstbomen en erotische adventskalenders: dit zijn de kersttrends van 2022

Roze kerstbomen en erotische adventskalenders: dit zijn de kersttrends van 2022

nieuws

16 dec 2022, 12:31

Nederlanders zijn dit jaar vroeg begonnen met hun kerstinkopen. Bol.com meldt dat begin september al de eerste kerstspullen over de digitale toonbank zijn gegaan. Dit jaar vinden vooral kerstdorpen, roze kerstbomen en erotische adventskalenders gretig aftrek.

In totaal kochten we dit jaar met z'n allen meer dan tienduizend adventskalenders bij de webwinkel. Daarbij is de erotische variant sterk in opkomst, die werd bijna twee keer zoveel verkocht als vorig jaar. Ook kerstdorpen zitten in de lift. De klanten kochten er gezamenlijk duizenden, een stijging van 20 procent.

Kleurrijke kerstbomen

Hoewel de kunstkerstboom nog steeds het vaakst wordt besteld in de klassieke groene kleur, gaan steeds meer Nederlanders voor een alternatief. Zo zijn er dit jaar drie keer zoveel roze kerstbomen verkocht dan vorig jaar.

De ballen in de boom zijn deze december met name goud, rood of champagnekleurig. Vorig jaar was de trend nog blauw, wit en zilver.

Sobere kerst

Wat dan weer wat minder populair is, is de kerstverlichting. Niet gek ook, gezien de energieprijzen waar veel Nederlanders mee worstelen. De verkoop van de feestlampjes is met liefst 32 procent afgenomen, meldt de webwinkel.

"Als we kijken naar de kerstverkopen in het algemeen zien we dat klanten iets bewuster zijn. Ze zijn kieskeuriger geworden en kijken langer naar een product voordat ze het kopen," vertelt Charel van Nassau van Bol.com. "Verder zien we dit jaar dat consumenten vaker kiezen voor een betaalbare variant van luxe van bijvoorbeeld verzorgingsproducten. Zo is de verkoop van parfum ten opzichte van vorig jaar bijna met een kwart gedaald, maar is de verkoop van douchegel en huidverzorging-geschenksets flink gestegen."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.