Terug

Volg Hart van Nederland

Het kabinet roept op thermostaat lager te zetten en doet dat zelf ook

Het kabinet roept op thermostaat lager te zetten en doet dat zelf ook

Politiek

2 apr 2022, 10:31

Het kabinet roept op, onder meer in advertenties in de landelijke kranten, om korter te douchen en de thermostaat thuis op maximaal 19 graden te zetten om energie te besparen. Zelf geeft de rijksoverheid het goede voorbeeld door de verwarming in haar kantoorpanden 2 graden lager te zetten.

Door de oorlog in Oekraïne en sancties tegen Rusland zijn de energieprijzen sterk opgelopen. Het kabinet heeft geld uitgetrokken om de pijn voor met name de armste huishoudens te verzachten. Daarnaast komt de overheid met adviezen om het gasverbruik te verminderen en met subsidies en goedkope leningen voor mensen die hun huis beter willen isoleren.

"We moeten samen die knop omzetten", aldus de advertentie. "Deze stappen verlagen jouw energierekening, verminderen onze afhankelijkheid van gas uit Rusland én zijn beter voor ons klimaat."

Isoleren

Behalve tips om te besparen gaat het kabinet ook geld uittrekken om 2,5 miljoen van de 8 miljoen huizen beter te isoleren. Tot 2030 wordt daarvoor 4 miljard euro beschikbaar gesteld. Als eerst zijn de huizen met energielabel E of slechter aan de beurt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.