Terug

Volg Hart van Nederland

Het Rode Kruis moest dit jaar meer mensen helpen aan eten

Het Rode Kruis moest dit jaar meer mensen helpen aan eten

nieuws

27 dec 2023, 08:51

De voedselhulp van het Rode Kruis in Nederland is het afgelopen jaar weer toegenomen. De hulporganisatie heeft dit jaar 215.000 meer boodschappenkaarten uitgedeeld dan in 2022. In totaal gaat het om 254.983 boodschappenkaarten. Met zo'n boodschappenkaart, ter waarde van 17,50 euro, kan iemand gemiddeld voor een week aan warme maaltijden koken.

Dat er meer boodschappenkaarten zijn uitgedeeld, komt volgens het Rode Kruis doordat er meer hulpvragen waren. Ook wordt er met meer organisaties samengewerkt om mensen in voedselnood te bereiken. Harm Goossens, algemeen directeur van het Rode Kruis, zegt dat ze er voor tijdelijke noodhulp zijn. "Maar onze voedselhulp blijkt structureler nodig terwijl we ons het liefst willen terugtrekken. Dit blijkt in de praktijk niet haalbaar."

Het Rode Kruis laat weten dat er meer samenwerkingspartners worden gezocht, om zo meer mensen van hulp te voorzien. "We willen komend jaar zoveel mogelijk mensen in voedselnood blijven helpen met een boodschappenkaart. Het liefst met een kaart die in alle levensmiddelenwinkels te gebruiken is", aldus Goossens.

Gratis maaltijden op school

Eerder deze maand werd al bekend dat het aantal scholen dat meedoet aan het programma voor gratis maaltijden voor kwetsbare leerlingen is opgelopen tot ongeveer 1900. Dit komt neer op een kwart van de basisscholen en middelbare scholen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.