Terug

Volg Hart van Nederland

Michel rijdt rond met gouden SRV-wagen: 'Winkelen onder een heuse sterrenhemel'

Michel rijdt rond met gouden SRV-wagen: 'Winkelen onder een heuse sterrenhemel'

Milieu en Gezondheid

11 apr 2022, 21:27

Wie denkt dat de SRV-wagen uit het straatbeeld verdwenen is, heeft het goed mis. Dankzij de coronacrisis heeft de rijdende winkel namelijk een opmars gemaakt. Amsterdammer Michel van Egmond is in dat gat gesprongen, maar wel met een moderne twist.

Op dit moment rijden er zo'n 200 mobiele winkels door Nederland. Van Egmond besloot tijdens de pandemie om ook SRV-man te worden en maakt sinds een jaar zijn rondjes door het Gooi. En dat blijft niet onopgemerkt in het rijkeluisgebied: zijn wagen is namelijk helemaal in het goud gespoten.

'Oude SRV-wagens heel oubollig'

“Ik vind het belangrijk om het vertrouwde beeld in de straten te behouden, alleen vond ik die oude SRV-wagens wel heel oubollig", legt de winkelier het in het oog springende ontwerp van zijn winkel uit bij Hart van Nederland. "Daarom gaf ik er mijn eigen draai aan en kan je bij mij winkelen onder een heuse sterrenhemel."

Zijn wagen is een echte speciaalzaak, er zijn voornamelijk luxeproducten te vinden in de winkel. "Alles waar Goois op staat, heb ik", lacht Van Egmond. "Daarnaast luister ik ook echt naar wat de mensen in het Gooi lekker én makkelijk vinden. Ik heet ook niet voor niets Goois Gemak!"

'Hollandse glorie niet verloren'

Dick van Achterberg is zelf al jaren SRV-man en heeft de gouden wagen gemaakt. Daarnaast is hij ook groot voorvechter voor het behoud van de rijdende winkels. "Mensen denken dat ze uit het straatbeeld verdwenen zijn en daardoor kan de SRV-man geen opvolger vinden", weet hij. "En dat is zonde."

De ondernemer baalt dan ook van het stoffige imago. Hij bouwt daarom oude SRV-wagens om tot moderne winkels om aan te tonen dat het vak nog altijd springlevend is. "Het is echte Hollandse glorie waar we mee te maken hebben. Die willen we niet verloren zien gaan. We zijn een echte rijdende speciaalzaak!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.