Terug

Volg Hart van Nederland

'Gierige Gerda' deelt makkelijke bespaartips op boodschappen

nieuws

16 dec 2021, 22:40

Voor een volle mand boodschappen moet je steeds meer betalen. Uit een analyse van Superscanner over de prijzen voor boodschappen bij Nederlandse supermarkten blijkt dat vooral de laatste weken ongewone prijsverhogingen worden doorgevoerd. Wie zich in ieder geval niet blauw betaalt in de supermarkt is 'Gierige Gerda'. Zij is dit jaar zelfs minder kwijt bij de supers.

Minke van Kuijen uit Helmond heeft sinds een aantal jaar 'Gierige Gerda' als haar alter ego. In die rol speurt ze het web af naar de beste koopjes voor zichzelf, maar voor ook de tienduizenden mensen die haar volgen op sociale media.

Ze merkt dat mensen de hogere prijzen in de supermarkt in de portemonnee voelen. "Sinds oktober worden mijn posts veel meer gelezen en gedeeld", signaleert Minke. Ze krijgt ook steeds meer vragen van mensen die zoeken naar tips om geld te besparen.

Voorbereiding op boodschappen

Het besparen en andere tips geven is een fulltime baan geworden voor Minke. Ze is er zelfs zo goed in geworden dat ze ondanks de duurdere boodschappen mínder is gaan betalen. Maar wat is haar geheim?

Gierige Gerda's in de dop kunnen het meeste geld besparen door zich goed voor te bereiden op een supermarktbezoek. "Maak een weekmenu en ga goed voorbereid met een lijstje naar de supermarkt. Reken bij producten uit wat ze kosten per liter of per gram. Een A-merk in de aanbieding is soms goedkoper dan een huismerk."

Aanbiedingen minder goed

Die aanbiedingen die zijn erg belangrijk in het leven van Minke. Al zijn de aanbiedingen van nu niet meer zo goed als een aantal jaar geleden. "Vroeger kon je maaltijdpakketten in de aanbieding krijgen voor zo'n 75 cent per verpakking. Tegenwoordig is de maximale korting 1+1 gratis."

Koopjesjager Minke koopt dankzij haar weekmenu altijd precies genoeg. Ze heeft maar twee voorraadkasten en die zijn gevuld. Daarin zitten vooral producten die maar weinig in de aanbieding zijn. "Andere aanbiedingen komen vaak één keer in de zes weken terug. Daar kun je rekening mee houden."

Tijdwinst

Hoewel het veel tijd lijkt te kosten om alles van tevoren uit te pluizen, valt het in de praktijk heel erg mee. "Mijn tijd in de supermarkt is juist gehalveerd." In plaats van iedere dag kort naar de supermarkt, gaat Minke maar enkele keren per maand en gewapend met een lijstje.

Haar doel voor volgend jaar is niet zozeer nog verder zakken qua uitgaven, maar voor hetzelfde geld meer duurzame en biologische producten kopen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.