Terug

Volg Hart van Nederland

Gasten Center Parcs met blauwe lippen in 'ijskoud' water na terugdraaien thermostaat

nieuws

8 dec 2022, 21:03

Gasten van Center Parcs de Kempervennen in het Brabantse Westerhoven zijn niet blij met de temperatuur in het vakantiepark. Met name het koude water zorgt voor veel ergernis, zo blijkt uit online reviews. Dat meldt Omroep Brabant.

Sommige mensen houden juist van koudwaterzwemmen. Volgens Olger is het de beste voorbereiding op een energiebesparende winter, te zien in bovenstaande video.

IJskoud

"Dit weekend een dagje wezen zwemmen. Na 5 minuten weer eruit, aangezien het water echt veel te koud is", schrijft Jordi in een review. Ook Sharon was niet blij met de watertemperatuur: "Echt een dik vet minpunt naar het koude water in het zwembad. Dit kun je geen subtropisch zwembad noemen", schrijft ze.

Maar het gaat soms nog verder. Daniel laat via een review weten dat het zwembad zelfs 'ijskoud' was. "Kinderen hadden blauwe lippen", laat hij weten.

Overheid

Een woordvoerder van het vakantiepark laat aan de regionale omroep weten dat Center Parcs inderdaad probeert te bezuinigen, maar dat dat niet op eigen initiatief en geen financiële besparing is. De thermostaat wordt op verzoek van de overheid teruggedraaid. Dat verzoek hebben meerdere bedrijven gekregen, om zo het gas- en elektraverbruik terug te dringen.

In de praktijk houdt dat er een limiet zit op de temperatuur in de vakantiehuisjes. Waar gasten eerst de verwarming naar hartenlust open konden draaien, is 21 graden nu de maximumtemperatuur in de verblijven.

Ook het tropisch zwemparadijs moet er dus aan geloven. Maar vanwege de klachtenregen heeft Center Parcs besloten de temperatuur van het zwembadwater in ieder geval weer met één graad te verhogen.

Beeld: Wikimedia / CC-BY-SA-4.0

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.