Terug

Volg Hart van Nederland

Gaat jouw vakantie wel door? Schiphol schrapt mogelijk weer vluchten dit weekend

Gaat jouw vakantie wel door? Schiphol schrapt mogelijk weer vluchten dit weekend

nieuws

5 mei 2022, 19:24

Wie komend weekend een vlucht heeft staan vanaf Schiphol, kan mogelijk pech hebben. De luchthaven in Amsterdam kan namelijk niet uitsluiten dat het luchtvaartmaatschappijen opnieuw moet vragen om boekingen te schrappen.

Schiphol hoopt de te grote drukte te voorkomen door vluchten van andere vliegvelden te laten vertrekken, zoals Eindhoven en Rotterdam. KLM meldt dat Schiphol heeft gevraagd nog eens naar het vliegschema te kijken, maar kon niet direct zeggen wat dat precies betekent.

Nog geen geannuleerde boekingen

Vorig weekend vroeg Schiphol luchtvaartmaatschappijen boekingen te annuleren om onbeheersbare drukte te voorkomen, waardoor tientallen vluchten niet doorgingen. Dat is op dit moment nog niet aan de orde, benadrukt een woordvoerder. "In de gesprekken met de luchtvaartmaatschappijen ligt de nadruk nu vooral op het verplaatsen van vluchten naar andere luchthavens."

Vorig weekend weken klanten van de luchthaven voor enkele vluchten al uit naar Rotterdam The Hague Airport, een dochterbedrijf van de Schiphol Group.

'Weekenden zijn relatief drukker'

Hoezeer Schiphol komend weekend moet ingrijpen in het vluchtschema is nog onderwerp van gesprek met de luchtvaartmaatschappijen. "Op basis van de laatste aantallen stemmen we dat af", zegt de woordvoerder. "Deze meivakantie reizen per dag gemiddeld 174.000 reizigers via Schiphol en in de weekenden is het relatief drukker." Schiphol vroeg luchtvaartmaatschappijen vorige week ook al om tussen 2 mei en 8 mei geen nieuwe boekingen aan te nemen.

Reisorganisaties TUI en Corendon laten desgevraagd weten nog geen verzoek van Schiphol te hebben ontvangen om nog eens naar het vliegschema te kijken. Wel hebben de organisaties al enkele vluchten die dit weekend gepland staan verplaatst naar Rotterdam The Hague Airport. Passagiers zijn daarover geïnformeerd.

Schiphol-topman Dick Benschop bood dinsdag excuses aan voor de ontstane situatie. "Deze meivakantie doet pijn", gaf hij aan. Benschop wijt de problemen aan meer reizigers en minder personeel dan verwacht toen de planning werd gemaakt. Dat laatste kwam onder meer door corona- en griepgevallen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.