Terug

Volg Hart van Nederland

FIOD doorzoekt woningen en bedrijven op meerdere plekken, ook bij Belastingdienst zelf

FIOD doorzoekt woningen en bedrijven op meerdere plekken, ook bij Belastingdienst zelf

nieuws

12 okt 2022, 10:15

Op meerdere plekken in Nederland worden bedrijven en woningen doorzocht door de FIOD, de recherche van de Belastingdienst. Dat gebeurt in opdracht van het Europees Openbaar Ministerie, meldt het ministerie van Financiën. Dat zegt niet waar het onderzoek precies over gaat.

Het Europees Openbaar Ministerie liet eerder weten dat er ook onderzoek is gedaan op het hoofdkantoor van de Belastingdienst in Den Haag, maar Financiën zegt dat die informatie niet juist is.

Het European Public Prosecutor's Office in Luxemburg zei dat dit "deel uitmaakt van een groter internationaal onderzoek dat wij voeren. Wij zijn verantwoordelijk voor de aanpak van misdrijven tegen het budget van de Europese Unie. Dat kan bijvoorbeeld gaan over corruptie, misbruik van Europese fondsen of douanefraude, alle criminaliteit die impact heeft op Europees geld." Een woordvoerster van het Europees Openbaar Ministerie voegde er ook aan toe dat de rechercheurs "niet zomaar" bij de fiscus langsgingen, "het gaat niet over elkaar even bijpraten".

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën (waar de fiscus onder valt) benadrukte dat de Belastingdienst zelf geen onderwerp van onderzoek is, en dat de FIOD met het Europees OM samenwerkt bij het onderzoek.

Op de stoep bij de ingang van de Belastingdienst stonden enkele tientallen auto's met vrijstelling van de FIOD geparkeerd. Die organisatie, de eigen recherche van de Belastingdienst, verwees voor toelichting door naar het Europees Openbaar Ministerie.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.