Terug

Volg Hart van Nederland

Eneco past tarieven voor klanten met zonnepanelen aan: dit ga je betalen

nieuws

29 apr 2024, 19:48

Eneco heeft maandag aangekondigd dat klanten met zonnepanelen op een variabel contract vanaf deze zomer 11,5 cent per kilowattuur teruggeleverde stroom gaan betalen. Deze maatregel treedt voor sommige klanten al in juni in werking, terwijl anderen pas vanaf juli of augustus met deze kosten te maken krijgen.

Eerder was al bekendgemaakt dat Eneco terugleverkosten zou gaan rekenen, maar de hoogte van deze kosten was nog niet bekend. Maandag bevestigde Eneco dat het gaat om 11,5 cent per kilowattuur (kWh).

Door de verhoging gaan klanten zonder panelen en met een variabel contract straks 6 cent per kilowattuur minder gaan betalen. Eneco sluit zich hiermee aan bij andere energieleveranciers die kosten in rekening brengen bij huishoudens met zonnepanelen, zoals Vandebron en Greenchoice.

Te veel stroom

Het aantal huishoudens met zonnepanelen groeit, waardoor steeds meer stroom wordt teruggeleverd aan het net. Dit zet de kosten voor energieleveranciers onder druk. Om huishoudens zonder panelen te ontlasten, introduceren veel leveranciers nu terugleverkosten voor panelenbezitters.

Deze maatregel moet panelenbezitters stimuleren om zelf opgewekte stroom direct te gebruiken. Voor klanten met een vast contract of een dynamisch tarief verandert er niets. Nieuwe klanten met zonnepanelen en een vast contract bij Eneco gaan wel 6 euro meer betalen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.