Terug

Volg Hart van Nederland

Efteling heeft recordjaar achter de rug: nog nooit zoveel bezoekers als in 2022

nieuws

9 mrt 2023, 12:10

Pretpark De Efteling heeft een goed jaar achter de rug. Ondanks een korte sluiting begin van het 2022 heeft het park nog nooit zo veel bezoekers mogen ontvangen. De Efteling trok 5,43 miljoen bezoekers en spreekt van een financieel "recordjaar".

Het park in Noord-Brabantse Kaatsheuvel denkt dat het record te danken is aan "het feit dat men er weer op uit wilde" en de viering van het zeventigjarig jubileum met het tijdelijke sprookje Efteling Wonderland. "We zagen dat de goede binding met onze bezoekers ervoor zorgde dat uitgestelde bezoeken werden ingehaald", aldus Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling.

Het grootste deel van de bezoekers bestond uit scholieren en abonnementhouders. "Dat geeft vertrouwen", volgens Jurgens.

Bouwwerkzaamheden

Het park heeft grootste plannen om uit te breiden. Ook in het park worden oude attracties vernieuwd of gesloopt om ruimte te maken voor nieuwe attracties. Hierdoor kijken de bezoekers de laatste tijd veel tegen bouwwerkzaamheden aan in het park. Zo moest het geliefde Spookslot ruimte maken voor de nieuwe attracties Dans Macabre, heeft de publieksfavoriet Droomvlucht een opknapbeurt gekregen en wordt de watershow Aquanura volledig aangepast.

"Het is veel tegelijk en dat merken de bezoekers wel, maar het moet", vertelt directeur Jurgens aan het Brabants Dagblad. In 2024 moeten de grote werkzaamheden in het park klaar zijn. Daarna wordt er gekeken naar uitbreidingen buiten de bestaande parkgrenzen.

Vorig jaar werd het zeventigjarig jubileum van het park gevierd. Dat werd toen grootst gevierd door onder meer megafan Rick, die zelfs een tatoeage van één van de achtbanen in het park op zijn lijf heeft staan:

De Efteling bestaat 70 jaar en dat wordt groots gevierd: 'Het blijft mooi hè'
1:54
De Efteling bestaat 70 jaar en dat wordt groots gevierd: 'Het blijft mooi hè'

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.