Terug

Volg Hart van Nederland

Droom komt uit voor Efteling-fans: Droomvlucht weer open na grote opknapbeurt

nieuws

4 mrt 2023, 14:14

Eftelingfans moesten even geduld hebben, maar zaterdag gaat de populaire attractie Droomvlucht weer open. Een maandenlange opknapbeurt kostte het park zo'n 6 miljoen euro euro. Lampjes zijn aangedraaid, karretjes zijn gecontroleerd en de elfjes zien er weer tiptop uit.

De attractie was na 30 jaar toe aan groot onderhoud, en ook heeft het park nu een aantal elfjes teruggeplaatst met andere huidskleuren. Super-fan en pretparkvlogger Bart Baan is helemaal in zijn nopjes. "Dit is fantastisch, ik heb dit echt een paar maanden gemist. Alles ziet er gewoon weer fris uit", vertelt hij tegen Hart van Nederland.

Aanpassingen

Naast een grote onderhoudsbeurt heeft de attractie ook een aantal visuele toevoegingen gekregen. Zo kan je nu verder vooruitkijken, waardoor je meer decorstukken ziet en de ruimtes veel groter lijken. Daarnaast zijn 543 lampen vervangen en zijn elf elfjes teruggeplaatst met een andere huidskleur.

Dit doet de Efteling naar eigen zeggen om een afspiegeling te zijn van de samenleving en ervoor te zorgen dat kinderen zich kunnen herkennen in de attracties. "Onze kleinzoon heeft 16 nieuwe bruine elven geteld, daar kreeg hij een donut voor", vertelt een oma aan Hart van Nederland.

Nieuwe muziek

Naast verschillende visuele toevoegingen heeft het attractiepark de muziek van Droomvlucht opnieuw uitgebracht. De soundtrack met zes verschillende nummers is te beluisteren op Spotify en Apple Music. Er zit ook nieuw materiaal tussen. Zo is de muziek van de Sterrentunnel voor eerst te horen, dat muziekstuk is nog niet eerder uitgebracht. Daarnaast is alle muziek opnieuw gemasterd. "De tracks klinken mooier dan ooit", aldus de Efteling.

Hemelburcht

De verbouwing ging niet helemaal zonder slag of stoot. Vorige maand stortte een onderdeel van de hemel in de hemelburchten pardoes naar beneden. Hemelburchten is de vierde grote scène van de Droomvlucht en bezoekers worden in dat gedeelte meegenomen voor een sprookjesachtige reis tussen de sterren en planeten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.