Terug

Volg Hart van Nederland

EasyJet gaat deze zomer meer vluchten schrappen op Schiphol

nieuws

20 juni 2022, 10:05

EasyJet gaat tijdens de zomervakantie meer vluchten schrappen op Schiphol, omdat het aantal vluchten vanaf de luchthaven moet worden verminderd vanwege grote personeelstekorten. Het is nog onduidelijk om welke vluchten het precies gaat.

De Britse luchtvaartmaatschappij zei vorige week nog de details van de door Schiphol aangekondigde maatregelen af te wachten, maar gaat nu toch al extra vluchten schrappen. Zo wil het klanten meer tijd geven om een andere vlucht bij easyJet te boeken. Waarschijnlijk kunnen de meeste passagiers binnen 24 uur van hun geplande reis alsnog vertrekken.

Minder vluchten naar Londen

Het is nog niet bekend hoeveel en welke vluchten precies worden geschrapt. Eerder ging easyJet ervan uit dat het tot eind september bijna evenveel vliegtickets beschikbaar kon stellen (97 procent) als in 2019, de zomer voor de coronacrisis. Dat heeft de prijsvechter nu bijgesteld naar 90 procent in vergelijking met 2019.

EasyJet is een van de grotere gebruikers van Schiphol. De airliner meldde een paar weken geleden al dat het aankomende zomer een aantal vluchten van Amsterdam naar London Gatwick en London Luton proactief gaat annuleren. Die maatregel werd ook genomen vanwege de grote drukte op Schiphol.

Dagelijks 13.500 stoelen minder

Schiphol maakte vorige week ingrijpende maatregelen bekend om de chaos op de luchthaven een halt toe te roepen. Zo wordt er in juli en augustus een passagiersstop ingesteld. Dat betekent dat er in juli dagelijks gemiddeld 13.500 stoelen geschrapt zullen worden. Dat kan alleen door vluchten te annuleren.

De slotcoördinator van het vliegveld heeft de afgelopen dagen overlegd en onderhandeld over welke vluchten er precies gecancelde zullen worden. De uitkomsten daarvan worden later op maandag verwacht. KLM liet eerder al weten dat het verwacht weinig bestaande boekingen en vluchten te hoeven annuleren. 

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.