Terug

Volg Hart van Nederland

E-bikes lastiger te verzekeren: hogere premie, eigen risico en tweede slot verplicht

nieuws

24 mei 2024, 09:52

Verzekeraars hebben de voorwaarden voor het verzekeren van elektrische fietsen aangescherpt vanwege het toenemende diefstalrisico. Dat bevestigen ANWB en Univé na berichtgeving van het AD. Fietsen worden luxer, duurder en vaker gestolen, waardoor de premies onbetaalbaar dreigen te worden, aldus een woordvoerder van de ANWB.

Daarom heeft de ANWB de premie verhoogd, een tweede slot met een bepaald keurmerk verplicht en een eigen risico ingevoerd voor e-bikebezitters.

E-bike-eigenaren betalen bij diefstal voortaan een eigen risico van 5 procent van het verzekerde bedrag, bevestigt ANWB Verzekeren. Bij diefstal van onderdelen zoals de accu geldt een eigen risico van 50 euro. Verzekerden moeten hun eigendom bovendien met minstens twee sloten beveiligen, anders is er geen dekking. Fietsen duurder dan 4500 euro moeten bovendien een speciaal track-and-tracesysteem hebben.

E-bikes vaker gestolen

ANWB, de grootste fietsverzekeraar van Nederland, zegt dat deze maatregelen onvermijdelijk zijn. "Door een eigen risico in te voeren, willen we onze fietsverzekeringen betaalbaar houden", zegt woordvoerder Klaas Kregel. Hij noemt de maatregelen revolutionair. "E-bikes worden steeds vaker gestolen. De kans op diefstal is de afgelopen drie jaar met 41 procent toegenomen."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.