Terug

Volg Hart van Nederland

'Driekwart huiseigenaren wil verduurzamen, maar meesten kunnen het niet betalen'

'Driekwart huiseigenaren wil verduurzamen, maar meesten kunnen het niet betalen'

nieuws

4 juli 2022, 09:32

Driekwart van de huizenbezitters wil zijn woning verduurzamen, maar veel van hen weten niet waar ze moeten beginnen of hoe de verduurzaming te betalen. Dat concludeert de Volksbank, bekend van merken als SNS, BLG Wonen en ASN bank, na onderzoek onder ruim duizend huiseigenaren.

Belangrijkste reden voor de verduurzamingsslag is de hoge energierekening die met groene maatregelen naar beneden kan worden gebracht. Daarnaast gaat het ook om de bijdrage aan klimaat en milieu en de mindere afhankelijkheid van gas. Verder speelt de waarde van de woning en het beter warm houden van een huis in de winter een rol bij de verduurzamingsplannen van huizenbezitters.

Aardgasvrij

Het kabinet bepaalde eerder dat in 2050 zo'n 7 miljoen woningen aardgasvrij moeten zijn. Voor 2030 moeten zeker 1,5 miljoen woningen verduurzaamd zijn. Huiseigenaren zien vooral op tegen de kosten van verduurzaming, al is voor veel van hen niet duidelijk wat die kosten dan precies zijn. Ook ontbreekt volgens het onderzoek vaak het zicht op de terugverdientijd van groene investeringen.

Om voor iedereen meer duidelijkheid te krijgen over het vergroeningstraject, heeft de overheid sinds kort een digitaal platform in het leven geroepen: verbeterjehuis.nl. Daar kunnen mensen terecht om meer te weten te komen over regelingen, subsidies en aanbieders. Ook komt er informatie over welke maatregelen technisch gezien verstandig zijn, over de te verwachten besparingen op de energierekening en over betrouwbare aanbieders.

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.