Terug

Volg Hart van Nederland

Dagje kermis onder druk wegens personeelstekort: 'Dit houdt geen paard vol zo'

Dagje kermis onder druk wegens personeelstekort: 'Dit houdt geen paard vol zo'

nieuws

4 juli 2022, 22:57

Na corona dreigt nu weer een strop voor de Nederlandse kermissen; het personeelstekort. Joop Hoefnagels, sinds jaar en dag exploitant van twee kermisattracties, dacht dat hij het ergste wel had gehad, maar dat valt tegen. "Ik weet het niet meer", zegt hij verslagen tegen Hart van Nederland.

Joop heeft twee exemplaren van de attractie Breakdance, en om die draaiende te houden heeft hij helpende handjes nodig. En die zijn er niet. "Ik heb uit de kennissenkring iedereen benaderd, ik ben bij het uitzendbureaus geweest, ik krijg een tip links, een tip rechts, tip links... Maar het personeel dat we hadden is tijdens corona vertrokken, in de twee jaar dat we stil hebben gezeten." Volgens Joop hebben bijna alle collega’s hetzelfde probleem.

De Hoefnageltjes zijn een echte kermisfamilie, dus zo nu en dan schiet er een neef te hulp. Maar ook die hebben eigenlijk geen tijd, omdat ze hun eigen zaken draaiende moeten zien te houden. De weinige mensen die zich wel melden zijn volgens Hoefnagels ‘eendagsvliegen’ die niet uit het juiste hout gesneden zijn. "Van die jongens die denken een beetje te showen bij de meisjes. Maar er moet hier echt gewerkt worden."

'Houdt geen paard vol'

Joop spreekt van een "onhoudbare situatie". Want na ruim twee jaar de hand op de knip te hebben gehouden, is het nu wel écht tijd voor een paar vette jaren. "We hebben gespaard, zuinig geleefd, maar dit houdt geen paard vol zo. En dat geldt voor iedereen: exploitanten van de botsauto's, het spookhuis. Dit kan niet bestaan zo!"

Hij wil dat de overheid ingrijpt, want de koek is op. "Ik ben ten einde raad en op van de stress. Op gegeven moment ben je uitgebeld. Hij heeft zich nog nooit zoveel met politiek beziggehouden als de laatste jaren. "Ik erger me er groen en geel aan!"

Werkzoekende aan kermis koppelen

De kermisbond laat in een reactie weten het probleem te kennen en is in overleg met gemeenten waar de kermissen gehouden worden. Daar wordt dan gekeken of ze nog werkzoekenden aan de kermis kunnen koppelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.