Terug

Volg Hart van Nederland

Brabantse kinderen kunnen straks allemaal feesten in carnavalskleding dankzij inzameling

nieuws

20 jan 2023, 20:51

Over vier weken is het zover: carnaval. In Brabant kunnen ze daar niet vroeg genoeg mee bezig zijn. Kinderen staan te popelen om hun nieuwste carnavalspakje aan te trekken. Niet voor alle kinderen is het mogelijk om een leuke outfit aan te trekken, merkt ook Karin Rentmeester. "Een kind moet plezier hebben in het leven."

"Wij hoorden regelmatig van ouders dat ze geen carnaval kunnen vieren, omdat ze geen geld hebben voor carnavalskleren", vertelt Karin.

De initiatiefnemer van de inzameling voor carnavalskleding hoort schrijnende verhalen. "Ouders houden de kinderen soms thuis omdat ze niet willen dat hun kind opvalt, omdat die niet verkleed is." Op die manier zitten de kinderen thuis tijdens carnaval.

Brief aan alle ouders

Bij de gedachte al kreeg Karin het al benauwd, dus besloot ze in actie te komen. Ondertussen lijkt heel Oisterwijk en Haaren op de hoogte van de inzamelingsactie. Ook op basisschool de Klim-op is directeur Marjon Adriaansen erg blij met het initiatief. "Je merkt dat sommige mensen zich ervoor schamen. Wij als school kunnen de informatie van dit initiatief zo breed mogelijk brengen", vertelt de directeur, die aan alle ouders een brief heeft gestuurd.

"Ik heb sowieso al twee pakken die ik niet meer pas, dus die ga ik inleveren", zegt een jongetje uit groep 7 van de Brabantse basisschool. Een ander kind vindt carnaval het leukste wat er is: "Vrolijk doen. Gek doen en lekker feesten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.