Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren hangen excuusbrief op in supermarkten voor lege schappen

Boeren hangen excuusbrief op in supermarkten voor lege schappen

nieuws

5 juli 2022, 12:12

De gevolgen van de blokkades van distributiecentra zijn steeds meer te merken in supermarkten. Actievoerende boeren hebben daarom een brief opgehangen waarin ze excuses aanbieden voor de lege schappen. "We vinden het jammer u tot last te zijn."

Volg het laatste nieuws over de boerenprotesten in ons liveblog

Dat consumenten de komende dagen op veel plekken waarschijnlijk zullen misgrijpen als ze groenten, fruit, vlees of zuivel willen kopen, daar zijn de boeren zich van bewust. 'Wij begrijpen dat we met deze actie de mensen raken die niets kunnen veranderen aan de onwil in Den Haag', valt te lezen in de brief. Onze excuses daarvoor.'

Toch zijn ze niet van plan om de blokkades daarom te staken. 'Praten hebben we al drie jaar lang gedaan [...] We weten niet hoe we de regering op een andere manier nog kunnen bereiken.' Tegelijk worden burgers opgeroepen om de brief uit te printen en op te hangen in hun supermarkt. 'Wij rekenen op jullie begrip', schrijven 'De boeren van Nederland' tot slot.

(Tekst gaat verder onder tweet)

'Schade loopt al in de miljoenen'

Ondertussen laten de supermarkten weten dat de schade door de boerenblokkades inmiddels tot in de miljoenen euro's is gelopen. Dat komt vooral door het bederven van niet-geleverde producten, maar grootgrutters lopen ook omzet mis doordat er minder producten in de schappen liggen. Ze overwegen daarom om schadeclaims in te dienen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.