Terug

Volg Hart van Nederland

Bijna 1 op 3 vissers ziet geen toekomst meer en gaat in op uitkoop door overheid

nieuws

28 dec 2022, 23:08

Een op drie visserijbedrijven ziet geen toekomst meer in de sector en wil zich door de overheid laten uitkopen. Dit meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). 82 van de 284 kotterschepen hebben zich aangemeld voor de saneringsregeling, die bedoeld is voor bedrijven die geen toekomst meer zien in de visserij.

Dit komt vooral door de nadelige gevolgen van de Brexit voor een groot deel van de Nederlandse visserij. De bedrijven die zich hebben aangemeld voor de regeling, kunnen zich nog terugtrekken. In de zomer van 2023 zal minister Piet Adema bekendmaken hoeveel ondernemingen gebruik kunnen maken van de regeling, waarvoor 155 miljoen euro beschikbaar is.

Het ministerie begrijpt dat de situatie ingrijpend is voor de sector, vooral voor visserijfamilies, en daarom ondersteunt het de transitie naar een kleinere en duurzamere vloot. In de komende maanden zal minister Adema met de sector in gesprek gaan over de invulling van de regelingen die deze transitie mogelijk moeten maken.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.