Terug

Volg Hart van Nederland

Benzine en diesel steeds duurder: 'Hoogste olieprijs in vijf maanden'

nieuws

2 apr 2024, 12:03

Grote kans dat je nog meer geld kwijt bent bij de pomp. De prijzen voor benzine en diesel zijn de afgelopen maanden behoorlijk gestegen, in navolging van de hogere olieprijzen. De adviesprijs voor een liter Euro95 staat nu op 2,235 euro en die van diesel is 1,97 euro per liter.

Sinds begin dit jaar is de adviesprijs voor een liter benzine volgens consumentencollectief UnitedConsumers al met bijna 20 cent gestegen. De adviesprijs voor diesel ging in die periode met circa 10 cent per liter omhoog.

Duurste in vijf maanden

Die adviesprijzen worden doorgaans alleen gevraagd bij pompstations langs snelwegen. Pomphouders kunnen namelijk afwijken van de adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen.

De olieprijzen liggen inmiddels op het hoogste niveau in ongeveer vijf maanden. Dat komt mede door de verder oplopende spanningen in het Midden-Oosten nadat Israël maandag een luchtaanval uitvoerde op de Iraanse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus.

Beperkingen

Ook de productiebeperkingen spelen een rol bij de hogere olieprijzen. Verder spelen ook andere factoren een rol, waaronder een tijdelijk verlaagde olie-export uit Mexico. Ook zijn er cijfers gekomen over een groeiende Chinese industrie. In China zal naar alle waarschijnlijkheid de olievraag toenemen, wat dus zorgt voor hogere prijzen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.