Terug

Volg Hart van Nederland

Al 100.000 mensen hebben belastingaangifte ingevuld

nieuws

1 mrt 2024, 10:20

De Belastingdienst heeft donderdagochtend voor 08.00 uur al meer dan 100.000 aangiften binnengekregen. Sommigen zaten er al vroeg klaar voor. De eerste aangifte was 3,5 minuut na middernacht binnen.

Ongeveer 7,3 miljoen particulieren en ongeveer 1,9 miljoen ondernemers moeten vanaf 1 maart hun aangifte inkomstenbelasting over 2023 indienen. Dat zijn er meer dan vorig jaar. Toen kregen 8,8 miljoen mensen een aangiftebrief, 7 miljoen particulieren en 1,8 miljoen ondernemers. De aangifteperiode loopt zoals gebruikelijk tot 1 mei.

Voor iedereen is bij het invullen van formulieren gratis hulp beschikbaar, telefonisch, online en in de buurt. Om de hulpmogelijkheden onder de aandacht te brengen, stonden medewerkers van de Belastingdienst vroeg in de ochtend in Utrecht, op het plein bij het Centraal Station. Nieuw dit jaar is de Belastingdienstbus die gedurende drie weken door Nederland toert om mensen te helpen met vragen over hun aangifte.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.