Terug

Volg Hart van Nederland

Duizend uur durende kerkdienst voor Armeens gezin lijkt zinloos

Politiek

7 dec 2018, 11:47

De permanente kerkdienst die al weken wordt gehouden voor een uitgeprocedeerd Armeens gezin, verandert niets aan hun zaak. De toekomst van de jonge vrouw Hayarpi, haar ouders en broer en zus ligt in Armenië, benadrukt staatssecretaris Mark Harbers. Het gezin verblijft al anderhalve maand in de Bethelkerk in Den Haag. Daar wordt sinds eind oktober een permanente kerkdienst gehouden, in een poging uitzetting van het gezin te voorkomen. Vrijdag gaat deze dienst het duizendste uur in. Ze vallen terug op een oude regel, die voorschrijft dat de overheid geen kerkdienst onderbreekt om mensen mee te nemen die daaraan deelnemen. Lees ook: Leden ChristenUnie willen uitzetstop voor gewortelde kinderen Maar de actie brengt Harbers niet op andere gedachten. "Ze hebben al vele malen te horen gekregen dat ze Nederland moeten verlaten. Ze hadden opvang in een gezinslocatie, zijn daar zelf vertrokken. Deze keuze hebben ze zelf gemaakt. Het lijkt me tamelijk uitzichtloos."

Reactie protestantse kerk Den Haag

De familie Tamrazyan reageert teleurgesteld op het statement van de staatssecretaris. "Volgens ons is er nog genoeg basis voor andere mogelijkheden", laat Derk Stegeman namens de Haagse protestantse kerk weten. "We zijn nog in gesprek met Harbers en zullen ook met andere Kamerleden contact zoeken over onze zaak."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.