Terug

Volg Hart van Nederland

'Ducklexie' speciaal voor Donald Duck-fans met dyslexie

nieuws

4 okt 2018, 21:56

Een speciale editie van de Donald Duck werd donderdag gepresenteerd aan zes 11-jarigen: de Ducklexie. Deze editie, speciaal voor kinderen met dyslexie, is mede tot stand gekomen door de input van de zes ervaringsdeskundigen. Het is de eerste keer dat kinderen hebben meegedacht met de Donald Duck redactie over een speciale editie. Vol trots namen de kinderen donderdag de eerste exemplaren van het striptijdschrift in ontvangst. Alle zes lopen ze bij het Regionaal Instituut Dyslexie (RID), waar ze geholpen worden met leesproblemen. Het instituut merkte dat kinderen met dyslexie graag stripverhalen lezen, omdat de plaatjes richting geven aan het verhaal. Het eindresultaat kwam mede tot stand dankzij de tips die de kinderen gaven. "Ik heb een tip gegeven dat ik de letters wat groter wilde en minder moeilijke woorden," vertelt Gijs, die meedacht over de special. Casper had een tip over de invulling van de striptekeningen: "Ik had dat de achtergrond heel wild was en dat ik daardoor heel afgeleid werd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.