Terug

Volg Hart van Nederland

Drukte bij scooterzaken na ingaan nieuwe regels, iedereen wil snorscooter laten opvoeren

nieuws

22 jan 2023, 20:38

Per 1 januari zijn er nieuwe regels over snorfietsen. Alle snorfietsers en eventuele passagiers moeten verplicht een helm dragen. En wie de snelheid van een snorfiets (maximaal 25 kilometer per uur) naar die van een bromfiets (maximaal 45 kilometer per uur) opvoert, moet het voertuig vanaf deze maand laten keuren. Oftewel, drukte bij de scooterzaken, waaronder bij de winkel van Aafko Laan uit Rijssen.

Eind vorig jaar belden de eerste mensen en inmiddels staat de werkplaats vol. Eigenaar Aafko Laan heeft naar eigen zeggen iedereen uit zijn kenniskring ingeschakeld. Hij ziet vooral veel jongeren. "Ze komen langs om de snorscooter te laten opvoeren, want ongeacht de snelheid moeten ze nu toch verplicht een helm dragen", legt hij uit. "Er is geen keuze meer."

In deze video vertelt hij meer over de drukte in zijn winkel:

Drukte bij scooterzaken na ingaan nieuwe regels
2:01
Drukte bij scooterzaken na ingaan nieuwe regels

Ook ouderen zijn niet enthousiast, merkt Laan. "Veel 40-plussers gaan samen toeren in groepjes, maar met een helm kan je elkaar niet meer verstaan."

Net als zijn klanten, is ook Laan zelf niet te spreken over de invoering van de helmplicht. "Wie weet moeten we over een paar jaar ook een helm op als we op de fiets zitten."

Laan verwacht dat het druk blijft. "Het wordt weer mooi weer, dus dan willen mensen de snorscooter weer gaan gebruiken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.