Terug

Volg Hart van Nederland

Groot drugslab ontdekt in Tilburgse flat, had catastrofale gevolgen kunnen hebben voor woonwijk

Groot drugslab ontdekt in Tilburgse flat, had catastrofale gevolgen kunnen hebben voor woonwijk

112

11 dec 2020, 10:21

De politie in Tilburg heeft een drugslab ontdekt in een appartementencomplex aan de Sibeliusstraat. In een woning werden spullen gevonden om amfetamine te maken en allerlei grondstoffen. Het lab werd op tijd ontdekt, want volgens politie had het "zomaar catastrofale gevolgen kunnen hebben". Het grote amfetaminelab werd gevonden na de aanhouding op woensdag van een man die drugs bij zich had. Na speurwerk werd de woning gevonden waar het drugslab zich in bevond.

Explosiegevaar

In de regio West-Brabant heeft de politie de handen vol aan amfetaminelabs in buitengebied, maar het is schrikken dat het nu ook midden in de stad gebeurt. "Het is opvallend dat het in een woonwijk is," vertelt een politiewoordvoerder, die de gevolgen voor de omgeving vreest. "Door de vluchtige stoffen in combinatie met verhitting had het kunnen exploderen." Naast de man die is aangehouden en nog steeds vastzit, is de politie ook op zoek naar minstens nog een betrokken persoon. Ook loopt er een onderzoek naar de eigenaar of verhuurder van de woning. https://twitter.com/Politie\_Tilburg/status/1337131699403186181

250 kilo vuurwerk

Voor omwonenden is het al de tweede keer in korte tijd dat ze worden geconfronteerd met explosiegevaar in hun flatgebouw. Vorige week werd in totaal zo’n 250 kilo vuurwerk in een garagebox gevonden. Er werden onder andere 264 cobra’s, tachtig shells en zes grote flowerbeds aangetroffen. Lees ook: Grote hoeveelheid vuurwerk gevonden in Tilburgse woning en garagebox

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.