Terug

Volg Hart van Nederland

Dramaserie in de maak over vuurwerkramp Enschede

Dramaserie in de maak over vuurwerkramp Enschede

nieuws

19 juli 2022, 10:32

Er gaat een dramaserie worden gemaakt over de vuurwerkramp in Enschede. De serie gaat ROOMBEEK heten en is vanaf het najaar van 2023 te zien op Viaplay. De opnames voor de dramaserie starten in het voorjaar van 2023, meldt de streamingsdienst.

Op 13 mei 2000 ontstond brand bij vuurwerkbedrijf SE Fireworks in Enschede. De brand zorgde voor een reeks explosies. Daarbij vielen 23 doden, raakten zo'n 950 mensen gewond en werden tweehonderd woningen verwoest. De serie is vernoemd naar de wijk waar de ramp zich destijds afspeelde.

'Vanuit menselijk perspectief belicht'

ROOMBEEK wordt een vierdelige dramaserie, maakt Viaplay dinsdag bekend, die wordt geproduceerd door EndemolShine Scripted. "ROOMBEEK is geïnspireerd op de talloze verhalen die de afgelopen 22 jaar in de media zijn verschenen over één van de grootste rampen in de recente Nederlandse geschiedenis", zegt producent Gerd-Jan van Dalen van het productiehuis. "We belichten de ramp in Enschede vanuit een menselijk perspectief, door de strijd van oud-SE Fireworks directeur te volgen, en benadrukken de impact én de nasleep die de vuurwerkramp op veel mensen heeft gehad."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.