Terug

Volg Hart van Nederland

Douane onderschept 421 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven, straatwaarde van 31 miljoen euro

Douane onderschept 421 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven, straatwaarde van 31 miljoen euro

112

2 dec 2020, 22:48

De douane deed woensdag een grote vondst in de haven van Rotterdam. Tijdens diverse controles werden twee partijen cocaïne onderschept, in totaal 421 kilo. De straatwaarde is ongeveer 31 miljoen euro. De drugs zaten verstopt tussen de bananenpuree en medische hulpmiddelen.

Zestien sporttassen

De pakketjes cocaïne zaten verstopt in twee containers. Eentje is afkomstig uit Ecuador en kwam op 30 november met een zeeschip vanuit de Dominicaanse Republiek de haven binnen. De container was geladen met bananenpuree. Tussen de bananenpuree vonden douaniers 26 pakketten cocaïne. De lading moest naar een bedrijf in Zwitserland. Lees ook: Meer dan duizend kilo coke gevonden in rolkoffers tussen haarproducten Ook de tweede container vertrok vanuit de Dominicaanse Republiek. Deze lading was onderweg naar een bedrijf in Hoogvliet. Eigenlijk had de container alleen medische hulpmiddelen moeten bevatten, maar douaniers vonden 16 sporttassen met daarin 395 pakketten cocaïne. De bedrijven voor wie de lading bestemd was, hebben mogelijk niets met de smokkel te maken. De drugs zijn vernietigd. Foto: Openbaar Ministerie Rotterdam

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.