Terug

Volg Hart van Nederland

Mocro-maffia neemt wraak op broer van kroongetuige

112

29 mrt 2018, 09:30

De broer van kroongetuige Nabil Bakkali, die verklaringen heeft afgelegd tegen de zogeheten Mocro-maffia, is doodgeschoten in Amsterdam-Noord. De politie bevestigde donderdagmiddag dat het dodelijke slachtoffer inderdaad de 41-jarige Reduan Bakkali is. Het schietincident had even voor 09.00 uur plaats op de Tt. Melissaweg. Kort daarna werd een brandend voertuig aangetroffen op de Tt. Vasumweg. Volgens een woordvoerder van de politie werd later nog met duikers in het water gezocht, omdat er mogelijk voorwerpen in het water zijn gegooid. Lees ook: Doorbraak: nieuwe kroongetuige verklaart over reeks onderwereldmoorden Bakkali werd afgelopen week door justitie naar voren geschoven als een van de belangrijkste getuigen tegen de Mocro-maffia en het onderzoek naar de lange reeks onderwereldmoorden in Amsterdam en Utrecht. De kroongetuige - die zelf verdachte is in een Utrechtse liquidatiezaak - zet volgens het OM de deur naar strafvervolging van opdrachtgevers van liquidaties open.

Volgens Het Parool werd in het milieu al gespeculeerd dat familieleden van Bakkali zouden worden gedood naar aanleiding van zijn verklaringen aan het OM. Lees ook: Minister Grapperhaus: 'Liquidatie is schokkend en uiterst brutaal' Minister Grapperhaus liet donderdagmiddag in een reactie weten dat hij de liquidatie "uiterst brutaal en schokkend" vindt. Het OM liet weten dat er veiligheidsmaatregelen waren getroffen met de familie van de kroongetuige, ook met het slachtoffer. Of de beveiliging van de rest van de familie van Bakkali inmiddels is aangescherpt, wil het OM niet zeggen.

Lees ook: Getuige liquidatie Amsterdam: ‘Schutter deed zich voor als sollicitant’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.