Terug

Volg Hart van Nederland

Dit beloven de meest populaire babynamen te worden in 2024

Dit beloven de meest populaire babynamen te worden in 2024

nieuws

2 jan 2024, 09:01

Noah, Emma en Lucas worden naar verwachting de populairste babynamen van 2024. Dat voorspelt kaartenwebshop Kaartje2Go op basis van een interne data. Ook oer-Hollandse namen, zoals Ties, Guus en Fien gaan een comeback maken verwacht het bedrijf.

De kaartenwebshop onderzocht wat de meest gekozen namen waren op geboortekaartjes die bij hen werden laten gemaakt en maakte op basis daarvan een voorspelling. Ook dit jaar beloven vooral korte namen, met vier of minder letters, populair te worden. Alleen de namen Emily en Sophie zijn daarbij een uitzondering.

Afgelopen jaar waren er ook weer opmerkelijke geboortes, zo kwam baby Bente op de afrit van de A13 bij Delft ter wereld:

Baby Bente kan niet langer wachten en wordt geboren op de snelweg
0:35
Baby Bente kan niet langer wachten en wordt geboren op de snelweg

Opvallende nieuwkomers

De naam Emily is snel in populariteit gestegen, aldus Kaartje2Go. Stond de meisjesnaam vorig jaar nog op 33e plaats in de top 100, dit jaar staat de naam op plek vijf. Er zijn ook opvallende nieuwkomers in de lijst. De namen Luna (plek 15), Evi (22), Boaz (27) en Lars zijn nieuw in de top 100 en schopten het alle vier tot de top 50 van de lijst.

Beeld: Kaartjes2go

Beeld: Kaartjes2go

Max verliest flink aan populariteit. De naam daalde maar liefst 65 plaatsen, van plek 30 naar plek 95. Liv zakte van plek 5 naar 53 en ook de naam Tess moest flink inleveren. De nummer negen van vorig jaar staat nu op plek 40. Finn, de op één na populairste jongensnaam van 2023, is een paar plekken gezakt en staat nu op de zesde plaats. Ook Sem moest inleveren en staat nu op plek 16 in de top 100.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.