Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenorganisaties vechten besluit minister over olifant Buba aan

Dierenorganisaties vechten besluit minister over olifant Buba aan

Dieren

1 dec 2020, 20:36

Dierenrechtenorganisaties stappen naar de rechter om het besluit van minister Carola Schouten aan te vechten. Zij zijn het niet eens met het besluit dat olifant Buba bij Circus Freiwald kan blijven. Animal Rights en Bite Back dreigen ook het circus zelf voor de rechter te slepen. De minister besloot dinsdag na aandringen van de Tweede Kamer dat de Afrikaanse olifant hier mag blijven. Dat terwijl wilde dieren in Nederland niet meer mogen optreden in een circus. Ook het rondreizen met wilde dieren is verboden. Lees ook: Het hoge woord is eruit: circusolifant Buba mag in Nederland blijven

'Krokodillentranen'

"Dit is een absoluut verbod waar de krokodillentranen van de familie Freiwald niets aan veranderen", zegt Erwin Vermeulen van Animal Rights. "Dat niet-deskundige Kamerleden de Afrikaanse olifant Buba willen veroordelen tot een bestaan als levende reclamezuil van een praktisch failliet circus is niets anders dan populisme." Volgens de dierenorganisaties is er een geschikte opvanglocatie voor Buba in Frankrijk, die de minister eerder ook heeft overwogen. "Er is dus geen enkele reden om op 1 januari opnieuw een ontheffing te verlenen, ongeacht het gedraai van minister Schouten", zegt Vermeulen. "Buba’s belangen worden opgeofferd aan goedkope sentimenten door een minister zonder ruggengraat." Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.