Terug

Volg Hart van Nederland

Zwangere ree aangereden, kalfjes en moeder overleven het niet

Dieren

22 apr 2024, 15:47

Een zwangere ree is dinsdagochtend aangereden in het Gelderse Asch, bij Tiel. Bij aankomst zagen de vrijwilligers van de Dierenambulance Vianen en de dierenarts dat de moeder net was overleden, waarop ze besloten ter plekke de twee kleine kalfjes te halen: "Als het nodig is opereren we op straat."

Zomaar een ree behandelen, dat gaat niet. De dierenambulance is er vooral voor de huisdieren, dus ze moesten toestemming vragen aan de politie en wildbeheer. Dat was na een telefoontje snel geregeld. "Paula, onze dierenarts, is toen direct begonnen met een keizersnede."

Te klein

Binnen een mum van tijd had Paula de reekalfjes uit de moeder gehaald, zo vertelt Gerrit aan Hart van Nederland: "Helaas moesten we gelijk reanimeren, want de kalfjes waren net dood. We deden het een beetje tegen beter weten in, omdat ze te klein waren. Na een vrij lange reanimatie en mond-op-snuit-beademing moesten we helaas de strijd staken."

Laten liggen

De dierenarts kon gelijk mee na de melding omdat de beller zag dat de moeder zwanger was, zo laat Gerrit weten. "Wij zijn gebeld door een vrouw die de aanrijding zag gebeuren, de dader is gewoon doorgereden."

Het gaat volgens Gerrit verder goed met de reeënpopulatie, de eerste reekalfjes worden volgens hem nu geboren. Als je een kalfje ziet liggen, dan heeft hij nog wel een tip: "Laat het dan liggen. De moeder is weg om zelf te eten en halen en ze komt terug. Het kalf blijft doodstil liggen, want het weet dat moeder terug komt."

De dierenambulance deelde een foto van de overleden hertjes op Facebook. Let op, het beeld kan schokkend zijn.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.