Terug

Volg Hart van Nederland

Zwaan ernstig toegetakeld door hond: 'Hij was van borst tot kop volledig ontveld'

Zwaan ernstig toegetakeld door hond: 'Hij was van borst tot kop volledig ontveld'

Dieren

12 jan 2023, 22:32

Afgelopen zondagavond kwam er een schokkende melding binnen voor de Zwanengroep Zuid-Holland. Een omstander trof rond 20.00 uur een zeer gewonde zwaan aan in Zwijndrecht. Het jonge dier leefde nog, maar was van zijn borst tot de kop volledig ontveld.

Ook zat er een gat in zijn luchtpijp. De hulp mocht niet baten, want de verwondingen waren onherstelbaar. De dierenarts heeft de zwaan moeten inslapen. Dat schrijft de Zwanengroep Zuid-Holland op Facebook.

Losgeslagen hond

Edwin Vosselman van de Zwanengroep Zuid-Holland vertelt aan het AD over het moment dat hij de zwaan vond. "Dit heeft een flinke impact gemaakt op mij, maar ook op de medewerkers", vertelt hij aan de krant. "Er was een mevrouw die tijdens het buitenzetten van de vuilnisbak de gewonde zwaan zag." Ze stond in tranen langs de kant van de weg toen hij aankwam.

"Ik schrok me rot. Echt. Ik heb in mijn hele carrière op de ambulance nog nooit zoiets gezien. Echt vanaf de hals tot zijn koppie. Dat beestje had vreselijke pijn." Een dag later gingen ze terug naar de plek waar de zwaan gevonden is. "We misten een stuk van de nek, die lag tussen flatgebouwen in. Een stuk van 10 tot 15 centimeter. Dit is een flinke slachtpartij geweest."

Vosselman zegt dat de verwondingen zijn aangericht door een hond. "Eerder op de avond was er klaarblijkelijk een melding geweest van een losgeslagen hond die achter een zwaan aan zat, maar deze was geannuleerd omdat de hond onder controle zou zijn." De eigenaar van de hond heeft zich niet gemeld, terwijl er wel een meldplicht is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.