Terug

Volg Hart van Nederland

Zorgen om gestreepte dolfijn bij Hoek van Holland, dier mogelijk in nood

Dieren

8 jan 2023, 13:16

SOS Dolfijn maakt zich grote zorgen om een gestreepte dolfijn die zaterdagochtend is gezien bij de Noordpier van Hoek van Holland. Omdat deze dolfijnensoort zelden in Nederland wordt gespot en doorgaans in groepen leeft, is het feit dat dit exemplaar alleen lijkt te zwemmen mogelijk reden tot zorg.

De stichting riep de hulp in van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid en stelde ook een team van experts samen om het dier te observeren. En dat werd toch even spannend: de dolfijn kwam steeds dichter bij de kant en leek te stranden in de branding. Gelukkig wist het dier zelfstandig los te komen en daarna zwom hij verder naar de open zee.

Dolfijn gezien? Maak melding

Maar zondagochtend kreeg SOS Dolfijn opnieuw een zichtmelding. Op verschillende plekken in Hoek van Holland staan mensen paraat om de zee in de gaten te houden. Ook worden nog steeds patrouilles uitgevoerd door het rescueteam voor het geval hij strandt of anderzijds hulp nodig heeft, aldus een woordvoerder van SOS Dolfijn tegen Hart van Nederland.

Als dat het geval is, wordt de dolfijn opgevangen door SOS Dolfijn in het specialistische opvangcentrum op Landgoed Hoenderdaell. Mensen die de dolfijn in het vizier hebben, worden verzocht dit te melden via Waarneming.nl.

De laatste keer dat een gestreepte dolfijn in Nederland werd gezien, was in 2020 in Harlingen.

Afgelopen dinsdag zou een bultrug zijn gespot. In bovenstaande video, die eerder te zien was bij Hart van Nederland, is te zien dat spotters probeerden de bultrug vast te leggen.

Beeld: Jeroen Hoekendijk

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.