Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Wolf wurmt zich door dassenpijp op de Veluwe

Dieren

8 apr 2024, 20:41

Er zijn beelden verschenen van een wolf die op de Zuidwest-Veluwe door een dassentunnel kruipt. Zeer bijzonder, want dit is nog niet eerder zo duidelijk vastgelegd door de camera's van Natuurmonumenten.

Het hek is eigenlijk een zwijnenwerend raster en niet specifiek voor wolven. Toch geeft het aan dat de wolf zich zelfs door de kleinste gaatjes heen wringt. Met deze nieuwe beelden geeft het een nieuw inzicht over het inventieve gedrag van de wolf, schrijft Zoogdiervereniging op hun website.

Dichtmaken geen zin

Dassen graven van generatie op generatie tunnels. Het is dan geen beginnen aan om de tunnels dicht te maken, ze openen ze toch wel weer. Een wolf maakt ook graag gebruik van deze tunnels. Die graaft zich namelijk liever onder een hek door dan eroverheen te springen. Daarop zijn de buizen ontwikkeld zodat de dassen niet hoeven te graven.

Maar deze buizen blijken nu toch te groot te zijn. Ze hebben een diameter van 30 centimeter en op basis van de nieuwe bevindingen wordt nu een buis met een maximale doorsnede van 25 centimeter en één of twee bochten van 45 graden aangeraden. Zo blijft de buis groot genoeg voor de das en kleinere zoogdieren, maar de klein voor de wolf om erdoorheen te komen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.