Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Tientallen doodzieke katten en kittens gevonden in ernstig vervuild huis

ZIEN: Tientallen doodzieke katten en kittens gevonden in ernstig vervuild huis

Dieren

30 juni 2022, 16:49

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft tientallen doodzieke katten en kittens aangetroffen in een woning in Roosendaal. De dieren zaten in een "ernstig vervuilde, naar ammoniak stinkende woning" van een 72-jarige vrouw.

In totaal zaten er ongeveer 35 katten in het huis. Meer dan 20 daarvan zijn overgebracht naar een tijdelijke opvanglocatie. De inspectiedienst vond ook een dode kat in een kelderkast. "De dieren die achterblijven, zijn goed verzorgd en gezond", zegt de LID.

Niesziekte en darmparasiet

Veel van de meegenomen dieren hebben niesziekte. Voor dieren die verzwakt zijn is dit een ernstige kwaal die behalve tot verkoudheid en ontstoken ogen kan leiden tot een longontsteking, slechte eetlust en uitdroging en in het ergste geval overlijden ze eraan. Ook is bij de dieren een gevaarlijke darmparasiet geconstateerd, die dodelijk kan zijn als deze niet op tijd wordt behandeld. Twee kittens waren zo verzwakt en uitgedroogd dat ze bij een dierenarts direct aan een infuus zijn gelegd.

Volgens de inspectie zijn alle gemaakte kosten voor rekening van de eigenares. "De vrouw heeft de opdracht gekregen het huis zo snel mogelijk te laten reinigen en krijgt binnen een aantal weken een hercontrole", aldus de inspectie. De lokale politie is ingelicht over de zorgelijke situatie op het adres.

Hart van Nederland / ANP Beeld: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.