Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: mini-otter in Diergaarde Blijdorp krijgt voor het eerst zwemles

ZIEN: mini-otter in Diergaarde Blijdorp krijgt voor het eerst zwemles

Dieren

7 jan 2023, 17:15

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft een mini-otter voor het eerst zwemles gehad. Samen met moeder Karin mocht de in november geboren otter voor het eerst in het water. En dat ging nog niet zo makkelijk.

In een filmpje van Diergaarde Blijdorp op Twitter zie je de twee al spelend aan de waterkant. Voor het eerste jong van otterstel Jacco en Karin is het nog een beetje onwennig. Het ottertje wil aan snel naar de kant, maar Karin duwt hem terug het water in.

Otter in opmars

De otter is volgens de Zoogdiervereniging bezig met een opmars in Nederland. In 1988 was het zoogdier in Nederland uitgestorven door vervuilingen, aanrijdingen en het leefgebied dat steeds kleiner werd. Een nieuwe ottergroep werd in 2022 uitgezet bij de Weerribben-Wieden in Overijssel.

Tegenwoordig komt de otter in meerdere provincies van het land voor. De Zoogdiervereniging laat op haar website weten dat er in 2021 zo rond de 450 otters in Nederland leven. Het grootste gevaar van de otters is trouwens het verkeer. Maar liefst 150 otters werden in 2019 dood gevonden langs wegen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.