Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Duizenden zeesterren aangespoeld op strand van Bloemendaal

Dieren

6 feb 2023, 19:48

Het strand van Bloemendaal is bezaaid met zeesterren die de afgelopen dagen zijn aangespoeld. De zeedieren zijn door harde wind met de golven mee het strand op gebracht.

Dat zegt zeebioloog Johan Craeymeersch. "Het ziet er heel indrukwekkend uit, maar het gebeurt wel vaker dat er massaal dieren uit de zee aanspoelen", vertelt hij aan Hart van Nederland. "Je hebt dat ook wel met mosdiertjes of schelpdieren."

"Wat we wel zien is dat er veel verschillende soorten tussen zitten. Soorten die lange tijd weg zijn geweest, zijn weer terug en er zijn ook soorten die het beter doen. Dat is goed, maar we weten niet waarom dat zo is."

Geen zorgen

We hoeven ons dus geen zorgen te maken om de zeester. "Als ze een tijd uit het water zijn overlijden ze, maar zelfs als ze massaal sterven, komen ze wel weer terug." Het levert wel een indrukwekkend beeld op:

ZIEN: Duizenden zeesterren aangespoeld op strand van Bloemendaal
0:28
ZIEN: Duizenden zeesterren aangespoeld op strand van Bloemendaal

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.