Terug

Volg Hart van Nederland

Zes 'doodsbange' konijnen gedumpt bij kinderboerderij: 'Eén onthoofd aangetroffen'

Dieren

7 apr 2024, 12:29

Bij een kinderboerderij in Winterswijk zijn dit weekend zes konijnen gedumpt. Een van de konijnen werd onthoofd aangetroffen, de andere konijnen leven nog, maar zijn doodsbang, schrijft de boerderij op Facebook. "We hebben hier geen woorden voor."

Bij de Zwolse dierenopvang Flappus werden begin deze maand maar liefst 184 dieren gedumpt. In de video hierboven zie je hoe de vrijwilligers de handen vol hebben aan het verzorgen van de verwaarloosde cavia's, hanen, kippen en konijnen.

"Ongelofelijk dit", post Kinderboerderij Freriks zaterdag. "Deze vier arme konijnen zijn gedumpt in de Hertenweide. Eén onthoofd aangetroffen, de andere drie konijnen doodsbang. We mogen toch hopen dat deze persoon nooit meer dieren aan gaat schaffen."

Maar daar blijft het niet bij. "Er blijken meer konijnen te zijn gedumpt dan de vier van het vorige bericht", schrijven ze op zondag. "Dit konijntje is net gevangen en er loopt er nog één los. Hopelijk zijn er niet nog meer."

'We zijn geen opvang'

De kinderboerderij houdt de konijnen niet. "Voor de duidelijkheid: wij houden geen gedumpte dieren! Dus nee, ze krijgen hier geen goed huisje. Hoe leuk, lief of zielig ze ook zijn. Wij zijn namelijk geen opvang."

Van de dader ontbreekt ieder spoor. Ze vragen of mensen die de konijnen herkennen en weten wie het gedaan kan hebben, zich willen melden bij de kinderboerderij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.