Terug

Volg Hart van Nederland

Zeehondenpups op strand gebeten door honden, dierenambulance waarschuwt baasjes

Dieren

18 dec 2023, 18:23

De afgelopen dagen zijn vier zeehondenpups op de stranden van Scheveningen en Kijkduin zwaargewond aangetroffen. Dat zegt Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's-Gravenhage. De verwondingen zijn opgelopen door beten van loslopende honden, waaronder een golden retriever. De stichting roept mensen op om hun hond aan de lijn te houden wanneer ze een zeehond zien.

Een van de pups is met spoed naar de zeehondenopvang A Seal gebracht. Een paar van de gewonde zeehonden waren nog maar drie weken oud. De organisatie maakt zich zorgen, omdat de meeste jonkies zo'n aanval niet overleven. Elk seizoen worden er een paar zo heftig gebeten, dat ze komen te overlijden.

Waarschuwing

Twee zeehonden lagen op het strand van Kijkduin, een bij het Zuiderstrand en de ander bij het Zwarte Pad in Scheveningen. Volgens de dierenambulance waren de verwondingen in de meeste gevallen veroorzaakt door een golden retriever, een hond die juist een imago heeft van een vriendelijke viervoeter. "Veel mensen denken dat hun hond niet tot dit soort praktijken in staat is. Laat dit alsjeblieft een waarschuwing zijn."

De organisatie roept mensen op om altijd minimaal dertig meter afstand te houden, mochten ze een zeehond op het strand zien liggen. Het dier moet vooral met rust worden gelaten. Wie met een hond over het strand wandelt, moet als ze een pup zien liggen de hond aangelijnd houden. Een zeehond kan in de stress raken en vanuit die stress juist ook agressief naar jouw hond reageren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.