Terug

Volg Hart van Nederland

Verdrietig nieuws uit ZooParc Overloon: witte tijger Rama overleden

Verdrietig nieuws uit ZooParc Overloon: witte tijger Rama overleden

Dieren

20 jan 2023, 20:38

Tot groot verdriet van ZooParc in het Brabantse Overloon is de mannelijke witte tijger Rama overleden. Het dier had gezondheidsklachten, meldt het dierenpark op Facebook. Rama is 11 jaar oud geworden.

Rama kwam in 2015 als jonge tijger naar ZooParc, waar hij samen met zijn vrouwelijke soortgenoot Asia tot zijn laatste moment verbleef. "Helaas is het bij witte tijgers bekend dat ze geen optimale gezondheid hebben", aldus het dierenpark. "Ook Rama had te kampen met gezondheidsklachten."

Uitsterfbeleid

Asia zal voorlopig als enige en laatste witte tijger in ZooParc verblijven. Vanwege de slechte genetica van witte tijgers overleven ze niet in het wild. Vanuit het Europees managementprogramma is daarom een uitsterfbeleid ingesteld. Dit betekent dat dieren van deze soort geen jongen meer mogen krijgen, waardoor de witte tijger uiteindelijk niet meer in Europese dierentuinen te zien zal zijn.

Op advies van het Europees managementprogramma zal in het voorjaar een vrouwelijke Amoertijger, ook wel de Siberische tijger, naar het park komen. De ernstig bedreigde Amoertijger zal niet in hetzelfde verblijf als Asia terecht komen. "Tijgers zijn immers van nature solitaire dieren en daarom is het de planning dat beide tijgers in aparte verblijven geplaatst worden."

Uiteindelijk zal het verblijf voor Amoertijgers worden gebruikt. "We hopen ons steentje bij te kunnen dragen aan deze soort."

Beeld: ZooParc Overloon

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.