Terug

Volg Hart van Nederland

Verrassing in Beekse Bergen: Afrikaans olifantje maand te vroeg geboren

Dieren

7 dec 2023, 10:38

Nog geen maand na de geboorte van Mosi is er zondagavond nóg een Afrikaans olifantje geboren in de Beekse Bergen. Dat meldt het dierenpark donderdag.

Eerder dan verwacht kwam het gezonde vrouwtje, dat de naam Ajabu heeft gekregen, zondagavond rond 23.15 uur ter wereld. "Afrikaanse olifanten zijn gemiddeld 22 maanden drachtig. Met deze kennis verwachtten we het kalfje ergens in januari", vertelt hoofd dierenverzorger Yvonne Vogels. "De komst was voor ons dus een verrassing, maar we zijn ontzettend blij dat Ajabu gezond ter wereld is gekomen!"

Per toeval ontdekt

De geboorte van Ajabu werd toevallig door de verzorger opgemerkt, toen ze op de webcam keek of alles in orde was met de kudde. "Op zondagavond keek ik op de webcam en ik dacht de kleine Mosi wat wankel op de benen te zien. Niet veel later zag ik Mosi én de jongste aanwinst in beeld: het wankele olifantje zette net haar eerste stapjes!"

Mosi is helemaal gezond, maar had wel een ietwat moeizame start. "Het jonge olifantje stond er wat onwennig bij en de vrouwelijke olifanten uit de kudde bekeken het even op een afstandje", vertelt Vogels. "Het team dierenverzorgers heeft de binding tussen kudde en jong gestimuleerd. De komende weken blijft het nog spannend, maar vooralsnog ziet het er allemaal goed uit!"

Beeld: Beekse Bergen/Mariska Vermij - van Dijk

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.