Terug

Volg Hart van Nederland

Wandelaar vindt dove hond Pip (15) terug: 'Zonder hem was ze gestorven'

Wandelaar vindt dove hond Pip (15) terug: 'Zonder hem was ze gestorven'

Dieren

26 apr 2022, 20:11

Geweldig nieuws voor het baasje van de 15-jarige hond Pip op Ameland. De hoogbejaarde viervoeter raakte maandag vermist op het Waddeneiland, maar is een dag later wonder boven wonder in goede gezondheid teruggevonden, meldt de dierenambulance.

De dove hond van bijna zestien jaar oud liep weg en werd kort daarna door haar baasjes als vermist opgegeven. De dierenambulance op Ameland deed vervolgens een oproep op social media en veel mensen zochten mee naar Pip, maar tevergeefs. Totdat dinsdag goed nieuws kwam: een wandelaar had de hond gevonden, helemaal aan de andere kant van het eiland.

(Tekst gaat verder onder foto)

ameland

ameland

Wim Visser was aan het wandelen toen hij Pip in de duinen tegenkwam, maar liefst dertien kilometer van de plek waar ze vermist raakte. Hij probeerde snel de dierenambulance te bellen, maar had geen bereik. "Wim is daarom een duin opgeklommen en toen lukte het hem contact te maken", schrijft de lokale dierenambulance op Facebook.

Vermoeid en hongerig

Medewerkers haastten zich daarop naar de duinen. "Op de locatie aangekomen bleek het inderdaad Pip te zijn. Zwaar vermoeid, erge dorst en hongerig", aldus de dierenambulance. "Wij konden de ongeruste baasjes zéér gelukkig maken met de wonderbaarlijke hereniging met Pip."

De eigenaresse van Pip is dolgelukkig dat haar hoogbejaarde viervoeter na een dag onzekerheid in goede gezondheid is teruggevonden. Zonder vinder Wim was de hond gestorven, daar is het baasje van overtuigd. "We zijn hem eeuwig dankbaar", laat ze via de dierenambulance weten.

Beeld: Dierenambulance Ameland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.