Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw laat teckel achter in snikhete auto tijdens bezoekje aan Efteling

Vrouw laat teckel achter in snikhete auto tijdens bezoekje aan Efteling

Dieren

6 dec 2023, 14:07

Een 48-jarige vrouw uit Amersfoort heeft in juni van dit jaar haar teckel meegenomen naar de Efteling, maar omdat huisdieren niet zijn toegestaan in het park bleef het beestje achter in een veel te warme auto. Dat meldt het AD woensdag. De vrouw moest zich verantwoorden bij de politierechter in Breda, maar laat weten het niet eens te zijn met de bevindingen van de rechter. "Ik hou ontzettend veel van mijn hondje!"

"Het was bewolkt die dag. De metingen kloppen niet." Dat zijn de argumenten van de eigenaresse van de hond wanneer ze terecht staat. In de huurauto lag een kussentje voor de roodharige teckel. Ook stond er een bakje water en stonden de ramen op een kier. De verdachte meent dat ze er alles aan heeft gedaan om haar huisdier goed achter te laten. "De buitentemperatuur gaf 16 graden aan. Ik heb daar wel over nagedacht."

Hoe warm wordt het eigenlijk in je auto? In onderstaande explainer leggen we het uit:

Hart van Nederland legt uit: hoe warm wordt je auto?
1:07
Hart van Nederland legt uit: hoe warm wordt je auto?

Verlatingsangst

De vrouw ging zelf met een vriend en drie kinderen het park in, maar liet de teckel achter in de auto. "Het beestje thuis laten was geen optie. Ze heeft verlatingsangst, ze blaft constant als ze alleen thuis is", aldus de vrouw.

Volgens de aanklager is het een verkeerde beslissing geweest om de teckel in de auto te laten. Nadat iemand een melding deed van het dier in de auto, ging de politie kijken. De temperatuur in de auto gaf op twee plekken 33,8 en 48,9 graden aan.

Toch vindt de vrouw dat ze niets verkeerds heeft gedaan. "Ik hou ontzettend veel van mijn hondje. Ik ben juist vaak te overbezorgd. Ik zou haar nooit kwaad doen." Toch heeft ze dat wel gedaan, vindt de officier van justitie. "Ik hoor geen goede reden waarom het dier is achtergelaten. De hond had kunnen overlijden.”

De vrouw moet van de politierecht een boete van 250 euro betalen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.