Terug

Volg Hart van Nederland

Honden leven in zeer vervuilde woning in Lelystad, vijf dieren in beslag genomen

Honden leven in zeer vervuilde woning in Lelystad, vijf dieren in beslag genomen

Dieren

14 dec 2022, 23:42

Verpakkingen van etenswaren en hondenvoer, lege conservenblikken en een intens penetrante ammoniakgeur van de gigantische hoeveelheden hondenpoep en urine op de vloer. In die erbarmelijke omstandigheden moesten vijf honden in een woning in Lelystad leven. Dat laat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) woensdagmiddag weten.

Twee honden liepen los in de woning, drie nazaten van zo’n anderhalf jaar oud zaten vrijwel permanent opgesloten in een zwaar vervuilde kooi met daarin een dikke laag blubber van uitwerpselen. Alle dieren zaten onder de vlooien en hadden veel te lange nagels. Enkele honden hadden daarnaast een verklitte vacht en een van de dieren was grotendeels kaal en had ontstekingen op de huid.

De viervoeters zijn ondergebracht op een geheime opvanglocatie waar ze medisch worden behandeld en de juiste verzorging krijgen. Het Openbaar Ministerie beslist over de afdoening van de zaak, aldus de LID.

Beeld: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.