Terug

Volg Hart van Nederland

Verstoten damhert Ricky vindt nieuwe moeder in Miranda: 'Hij is ons oogappeltje'

Dieren

12 apr 2024, 20:33

Als Miranda Thur drie jaar geleden een melding krijgt dat er een klein damhertje is gevonden dat is verstoten door zijn moeder, lijkt het einde nabij voor het beestje. Na een boel intensieve zorg en liefde weet ze het hertje te redden. En Ricky, zoals ze hem noemt, heeft nu een nieuwe moeder.

"Hij loopt me overal achterna", lacht Miranda, die een opvang heeft in het Brabantse Genderen. "We hebben hem heel lang met de hand melk gegeven, omdat hij dat heel lekker vond. Sindsdien loopt hij achter ons aan als een hondje." Maar dat Ricky uberhaupt kan lopen, is een wonder. Toen Miranda hem vond was er van alles mis.

"Daarom is hij verstoten door zijn moeder, die heeft hem in de modder laten liggen", vertelt Miranda aan Hart van Nederland. Bij de dierenarts leek het erop dat ze het dier zelfs moesten laten inslapen. "Hij leek ernstig ziek en blind." Maar Miranda en haar collega Erik Koops wilden hem toch een laatste kans geven.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Kleintje gekregen

Maar Erik zag dat het beeste niet blind was. "Ik pakte een zaklamp en scheen daarmee in z'n ogen en toen keek hij weg. 'Die is niet blind', zei ik." Met een boel injecties, en dus dagelijkse flesjes melk, krijgen ze Ricky op de been.

Nu loopt er ineens een wild dier tussen de de konijnen en cavia's van Miranda's opvang. In het dorp wordt Ricky een "klein wondertje" genoemd. "Iedereen vindt het wel bijzonder", vertelt Miranda. "Mijn man is niet echt een dierenvriend, maar zelfs hij liep met hem weg."

"We zijn er trots op. Het is ons oogappeltje", zegt Erik. Hij heeft ook een bijzondere band met het hert, die is namelijk naar hem vernoemd. "Ja dat is wel eer uit je werk halen", lacht hij. Het gaat inmiddels erg goed met Ricky. "Nu zit er een mooi groot gewei op zijn kop en heeft hij zelfs een kleintje gekregen. Dat gaat super goed."

Maar terug naar het wild kan Ricky nooit. "Dat zou hij niet overleven. Dus hij blijft de rest van z'n leven bij ons. Of de rest van mijn leven", lacht Miranda.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.