Terug

Volg Hart van Nederland

Vermiste kat Whiskey na negen maanden weer thuis, en wordt dan doodgereden

Vermiste kat Whiskey na negen maanden weer thuis, en wordt dan doodgereden

Dieren

19 dec 2022, 15:48

Verdrietig nieuws voor Jeroen en Thea Niemeijer uit Boxtel. Hun kat Whiskey is dit weekend overleden na een aanrijding met een auto. En dat terwijl hij net weer terug was bij zijn baasjes.

Zeker negen maanden werd Whiskey vermist. Een klein jaar geleden ging hij ervandoor. Thea en Jeroen hadden er geen vertrouwen in hem ooit nog terug te zien. "Hij was op het moment nog nooit buiten geweest. We wisten zeker dat we hem niet meer terug zouden vinden", aldus Jeroen tegen Omroep Brabant.

Maar wonder boven wonder kregen ze drie maanden geleden een telefoontje uit Geldrop, zo'n dertig kilometer van Boxtel vandaan. Daar hadden ze hem gevangen met een soort vangkooi voor wilde katten. Door een chip in de huid konden Jeroen en Thea opgespoord worden.

Gewend aan het buitenleven

Eenmaal weer terug op zijn vertrouwde nestje, kreeg hij meteen een andere naam: Mister Bailey's. De naam Whiskey was ondertussen namelijk vergeven aan een van de andere katten. Thea en Jeroen lieten Mister Bailey's vanaf zijn terugkeer gewoon doen wat hij zelf wilde. Hij was inmiddels helemaal gewend aan het buitenleven. "Iedere avond kwam hij netjes terug naar huis. Even eten, knuffelen, slapen... Als ik om vijf uur 's ochtends de deur uit moest, lag hij soms nog lekker in de stoel."

Waar Whiskey overdag uitging blijft een raadsel voor Thea en Jeroen. "Ik vermoed dat hij een tweede adresje had", lacht zijn baasje. "Ik was eigenlijk van plan om bij de eerste sneeuwlaag de sporen van zijn pootjes te volgen. Zo ver mocht het dus niet komen."

Dit weekend sloeg namelijk alsnog het noodlot toe. Een auto schepte het beestje tijdens een van zijn buitenavonturen. "Dat is nooit leuk om te horen natuurlijk. Toen die medewerker van de dierenambulance belde, was Whiskey al dood. Gelukkig mochten we nog wel afscheid van hem nemen. Dat was heel netjes", aldus zijn baasjes.

Foto ter illustratie, niet de kat uit het verhaal

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.