Terug

Volg Hart van Nederland

Vermiste kat na 5 jaar terecht: gedumpt in tas bij afvalcontainer

Vermiste kat na 5 jaar terecht: gedumpt in tas bij afvalcontainer

Dieren

13 mei 2024, 16:09

In een leren tas in de brandende zon zijn vier katten gevonden. De tas was neergezet naast een afvalcontainer met grofvuil, waar de zon pal op scheen. Het is onduidelijk hoelang de dieren in de warme tas hebben gezeten. Eén van de katten bleek al vijf jaar vermist.

Het gaat om drie grijs-witte en een zwart gekleurde kat. Dierenasiel Oostzaan vermoedt dat de drie grijze katten familie van elkaar zijn. De Amsterdamse Dierenambulance heeft de dieren naar een nabijgelegen asiel gebracht.

Vijf jaar vermist

De zwarte kat had een chip. Nadat het Dierenasiel de chip uitlas, werd duidelijk dat het om 'Muis' gaat, die al ruim vijf jaar vermist wordt. De eigenaren van Muis waren volgens een woordvoerder van het Dierenasiel enorm geschrokken door het onverwachte nieuws. Vermoedelijk is de kat vijf jaar geleden gestolen en uiteindelijk 'te vondeling gelegd'. Muis zal zo spoedig mogelijk met zijn 'echte' baasjes herenigd worden, laat een woordvoerder weten.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Vader en dochters

Waar de drie andere katten vandaan komen, blijft onduidelijk. Het asiel schat in dat de oudste van het stel een kater van zo'n twee jaar oud is. De andere twee zijn vrouwtjes en zien er een stuk jonger uit. Het zou mogelijk om een vader en dochters gaan.

Dierenasiel Oostzaan heeft aangegeven dat de vier dieren momenteel in goede handen zijn, maar roept mensen met klem op zich te melden als zij meer van de beestjes af denken te weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.