Terug

Volg Hart van Nederland

Vermiste bordercollie Mave na ruim zeven weken zwerven weer terug bij baasje

Vermiste bordercollie Mave na ruim zeven weken zwerven weer terug bij baasje

Dieren

14 dec 2022, 17:28

Na ruim zeven weken is de vermiste bordercollie Mave weer terecht. Door een vuurwerkknal rende ze in oktober weg en kwam ze niet meer terug. Tot nu. Na weken zwerven door Gelderland is de hond eindelijk weer herenigd met haar baasje, is te lezen op de Facebookpagina van Dogsearch Nederland.

Door een flinke vuurwerkknal op 22 oktober schrok de viervoeter zo erg, dat ze wegrende van haar baasje. "Als ze opgejaagd wordt, kan ze schrikken en ineens over de weg rennen", zei baasje Suzanne Duijf destijds tegen Hart van Nederland.

Ze riep de hulp in van verschillende vrijwillige hondenzoekteams, flyerde en deed online oproepen. Met resultaat, want Mave was onder meer Nijkerk, Putten, Telgt en Horst gesignaleerd. Het was allemaal van korte duur, want na een paar seconden verdween ze weer dagen uit beeld.

Gevonden

Wat volgde was een wekenlange zoektocht met vrijwilligers naar de zwarte hond met witte vlekken op de neus en rug. Zeshonderd flyers, liters geurspoor en 50 kilo brokken konden het beestje niet lokken.

"Begin van de avond kwam een einde aan de onzekerheid. Mave werd gevonden in een tuin in Voorthuzien waar zij onder een struik lag", schrijft Dogsearch Nederland. Na wat inspanning kon Mave aangelijnd worden en weer worden herenigd met baasje Suzanne.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.